Новини

Четвъртък, 14 Юли 2016

Станислав Недков-Стъки: ММА не е опасен спорт

Станислав Недков-Стъки: ММА не е опасен спорт

За година и половина имаме 9 медала от големи първенства, похвали се пред Bulgaria ON AIR председателят на федерацията Станислав Недков
Българските бойци завоюваха четири медала на провелото се в Лас Вегас Световно първенство по ММА. Националите ни спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал, които ни изведоха на трето място в света в отборната класация. 
Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки гостува в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, където разказа интересни подробности за спорта, който набира все по-голяма популярност у нас.

"Очакван успех, знаейки как работим с клубовете по места. Тръгнахме за Световното в Лас Вегас с много надежди, дори очаквах малко повече. Това е огромен успех за българския спорт - 3 място сред 53 държави в най-гоямото състезание по ММА, провеждано някога в света", разказа Стъки за първенството в Лас Вегас.

Той обясни, че в България спортът навлиза едва през 2005 г., докато по света става популярен 12-13 години по-рано. Въпреки краткия период можем да се похвалим с големи успехи и имаме световни шампиони. 

"В началото се гледаше скептично на този спорт. Има си правила и съдии. Не съм виждал тежка контузия на състезание за толкова години. Имаме деца на по 10-12 години и те тренират съвсем спокойно. Здрави са и не се контузват - клише е, че спортът е опасен", добави Председателят на федерацията, която съществува официално от година и половина.

"За този кратък период донесохме 9 медала от големи първенства. Министър Кралев ни даде оценка, че сме най-бързо развиващата се федерация. Увеличихме повече от 3 пъти броя на нашите клубове. Хората искат да бъдат част от този успех", коментира още Стъки, който се оплака от незаконните битки, които продължават да бъдат организирани.

Той подчерта, че хората, които не искат да се съобразяват с правилата, са много малко и според него не е това пътят на успеха. От федерацията често подават сигнали в институциите срещу незаконните боеве.

"Парите никога не стигат за нищо. Благодарим на Министерството на спорта и на спонсорите, които ни помагат. В днешно време трудно се намират хора, които да дават пари за спорт", завърши един от най-известните ни ММА бойци, който призна, че се чуди дали да не се включи в поне още един бой.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-07-14/staki-klishe-e-che-mma-e-opasen-sport
 

Последни новини

Противоепидемични правила от 27.11.2020

Противоепидемични правила от 27.11.2020

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ММА ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ И СЪСТЕЗАТЕЛЕН ПРОЦЕС   I Основни положения С оглед сложната и динамична обстановка покрай инфекцията с COVID-19 и усилията, които…

Наредба за Държавно първенство

Наредба за Държавно първенство

С наредба за провеждане на Държавен личен шампионат, 27-28.11.2020г., гр. Горна Оряховица, може да се запознаете тук.

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

ПРОТОКОЛ Държавно първенство по ММА, 11-12.09.2020г., гр. Ямбол Класиране във всички възрастови групи и отборно класиране Кадетки 48.000 кг 1.Стефани Петрова (ММА Варна) Кадетки 52.000 1.Йована Йованич (ММА Шумен) Девойки 47.600 1.Мирослава Димитрова…

Наредба за Държавно първенство

Наредба за Държавно първенство

Наредба за провеждане на Държавно първенство по ММА всички възрастови групи 11-12.09.2020г., гр. Ямбол   С наредбата може да се запознаете тук

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45