Новини

Четвъртък, 14 Юли 2016

Станислав Недков-Стъки: ММА не е опасен спорт

Станислав Недков-Стъки: ММА не е опасен спорт

За година и половина имаме 9 медала от големи първенства, похвали се пред Bulgaria ON AIR председателят на федерацията Станислав Недков
Българските бойци завоюваха четири медала на провелото се в Лас Вегас Световно първенство по ММА. Националите ни спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал, които ни изведоха на трето място в света в отборната класация. 
Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки гостува в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, където разказа интересни подробности за спорта, който набира все по-голяма популярност у нас.

"Очакван успех, знаейки как работим с клубовете по места. Тръгнахме за Световното в Лас Вегас с много надежди, дори очаквах малко повече. Това е огромен успех за българския спорт - 3 място сред 53 държави в най-гоямото състезание по ММА, провеждано някога в света", разказа Стъки за първенството в Лас Вегас.

Той обясни, че в България спортът навлиза едва през 2005 г., докато по света става популярен 12-13 години по-рано. Въпреки краткия период можем да се похвалим с големи успехи и имаме световни шампиони. 

"В началото се гледаше скептично на този спорт. Има си правила и съдии. Не съм виждал тежка контузия на състезание за толкова години. Имаме деца на по 10-12 години и те тренират съвсем спокойно. Здрави са и не се контузват - клише е, че спортът е опасен", добави Председателят на федерацията, която съществува официално от година и половина.

"За този кратък период донесохме 9 медала от големи първенства. Министър Кралев ни даде оценка, че сме най-бързо развиващата се федерация. Увеличихме повече от 3 пъти броя на нашите клубове. Хората искат да бъдат част от този успех", коментира още Стъки, който се оплака от незаконните битки, които продължават да бъдат организирани.

Той подчерта, че хората, които не искат да се съобразяват с правилата, са много малко и според него не е това пътят на успеха. От федерацията често подават сигнали в институциите срещу незаконните боеве.

"Парите никога не стигат за нищо. Благодарим на Министерството на спорта и на спонсорите, които ни помагат. В днешно време трудно се намират хора, които да дават пари за спорт", завърши един от най-известните ни ММА бойци, който призна, че се чуди дали да не се включи в поне още един бой.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-07-14/staki-klishe-e-che-mma-e-opasen-sport
 

Последни новини

Спортен календар за 2020 г.

Спортен календар за 2020 г.

  Спортен календар на БФ ММА за 2020 г. Дата на провеждане от ..... Дата на провеждане до ... Вид проява /ДП, ДТ, НК, СП, ЕП, СК, ЕК, МТ, РП и др./ Наименование на  проявата Етап на проявата Възрастова група Място на провеждане (град) Държава…

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

Покана за участие в Общо събрание - 27 март 2020

ПОКАНА За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577 Със седалище и адрес на управление: гр. София 1 000, ул. „Васил Левски” № 75, етаж 7, стая 714…

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА за участие в Общо събрание

ПОКАНА    За участие в Общо събрание на членовете на сдружение с нестопанска цел     „Българска Федерация по ММА” БУЛСТАТ: 176659577    Със седалище и адрес на управление:    гр. София 1 000, ул.…

Държавно първенство по ММА

Държавно първенство по ММА

Българска федерация по ММА организира Държавно първенство за всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17, 18+ годишни). Първенството ще се проведе на 10.03.2019 г. (неделя) в гр. Шумен, зала "Арена Шумен" с начален час 09:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН!…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45