Новини

Понеделник, 20 Юни 2016

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

„Риск инженеринг“ АД и БФММА изпращат националния отбор по ММА на Световното в Лас Вегас

 

За втора поредна година, от както БФММА получи лиценз от Министерство на спорта, българският национален отбор ще участва на Световно първенство. 

На 3 юли за Лас Вегас ще отлетят най-достойните 9 бойци, които спечелиха националните квалификации в категориите си. Освен с подготовката на отбора, ръководството на федерацията  трябваше да се справи и с финансирането на участието в първенството. Финансова подкрепа федерацията получи от „Риск Инженеринг „АД, Генерален спонсор на отбора, благодарение на които стана възможно участието на България на най-голямото ММА състезание организирано досега в света от 3 до 10 Юли в Лас Вегас.


За съжаление в България да спортуваш е лукс. Все по-малко родители имат финансовата възможност да запишат детето си в спортен клуб. Това е и причината българските спортни федерации трудно да откриват талантливи деца, които за съжаление вместо да тренират в залите, консумират вредни храни пред телевизора, без изобщо да имат възможността да открият таланта в себе си. Все повече изследвания доказват, че най- вредното нещо, което родителите могат да направят за децата си, това е да им оставят неорганизирано свободно време. Точно в тези моменти на скука и без контрол, децата посягат към опасностите, които крие живота- наркотици, опасни социални мрежи, лоши приятели и др.  

 

Според президента на БФММА Станислав Недков, ММА е спорт, които е най-близко достъпен за българските деца. Подкрепата на „Риск Инженеринг“ АД  е изключително важна за федерацията, защото освен покриването на разходи за Световното първенство, с част от средствата, ще бъдат закупени и екипи на трениращи деца, чиито родители нямат възможност да им осигурят.


Президентът  на БФММА Станислав Недков сподели, че благодари от сърце лично на изпълнителния  директор и член на борда на директорите на „Риск инженеринг“ АД г-жа Нели Беширова, за огромното доверието, което му гласува, а тя от своя страна пожела успех на националния отбор в Лас Вегас, като изрази своята надежда, че подрастващите в този спорт, ще бъдат възпитавани в упоритост, всеотдайност и доброта.


Припомняме, че на миналогодишното Световно първенство в САЩ, българският национален отбор се завърна с вицешампионска титла извоювама от Тенчо Караенев. Освен сребърният медал и двете шести места на Световното, българският национален отбор извоюва и четири медала от Европейското първенство в Бирмингам, Англия - два златни, сребърен и бронзов. 

 

„Най- важното, с което започвам и приключвам срещите си с децата и вече доказалите се спортисти в ММА е това, че за мен не е задължително на всяка цена да станат шампиони, а най- важното, което искам от тях и което всички ние от Управителния съвет на Федерацията и треньорите на клубовете държим да постигнем е да ги направим добри хора. Спортът е до време, но качествата, които те ще придобият ще им бъдат полезни и след това.“- сподели броени дни преди заминаването на националният отбор по ММА, президентът на федерацията Станислав Недков.


Освен „Риск Инженеринг“ АД, националният отбор по ММА бе подкрепен разбира се и от Министерство на младежта и спорта, „Спорт Депо“, „Пирин Спринг“ АД, „Чезаре Пачоти“, „Красико“. "Фит Лайн".

 

Успех на българските момчета в Лас Вегас!

Последни новини

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

ПРОТОКОЛ Държавно първенство по ММА, 11-12.09.2020г., гр. Ямбол Класиране във всички възрастови групи и отборно класиране Кадетки 48.000 кг 1.Стефани Петрова (ММА Варна) Кадетки 52.000 1.Йована Йованич (ММА Шумен) Девойки 47.600 1.Мирослава Димитрова…

Наредба за Държавно първенство

Наредба за Държавно първенство

Наредба за провеждане на Държавно първенство по ММА всички възрастови групи 11-12.09.2020г., гр. Ямбол   С наредбата може да се запознаете тук

Закон за физическото възпитание и спорта

Закон за физическото възпитание и спорта

Уважаеми колеги, От тук може да свалите ЗАКОН за физическото възпитание и спорта Обн. ДВ, бр. 86, от дата 18.10.2018 г.

Противоепидемични правила на БФ ММА

Противоепидемични правила на БФ ММА

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ММА ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ И СЪСТЕЗАТЕЛЕН ПРОЦЕС   I Основни положения С оглед сложната и динамична обстановка покрай инфекцията с COVID-19 и усилията, които…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45