Новини

Четвъртък, 16 Юни 2016

Цветомир Тодоров: „Целя се в Европейската титла по ММА”

Цветомир Тодоров: „Целя се в Европейската титла по ММА”


Цветомир Тодоров е на 15 години.

 

Въпреки възрастта си, той вече може да се похвали с 5 златни медала.

 

Младият състезател е Балканки шампион по ММА 2015 и 2016, Републикански шампион по ММА 2016 и Републикански шампион 2015 и 2016 по Муай Тай .
Живее в Згориград.
Ученик е във врачанското училище Козма Тричков
Тренира в Боен клуб Сила едва от една година при Асен Асенов и Ивайло Русинов.

 

Петьо Донков


Здравей, Цветомире! Кажи защо избра да се занимаваш с ММА?

 

 

Преди известно време гледах няколко състезания, харесаха ми и се поинтересувах дали в гр. Враца има място, където мога да тренирам. Намерих адреса на Боен клуб Сила и отидох да видя как е. Харесаха ми условията и тренировките. Започнах в началото с основните неща, които учат всеки нов. В продължение на цялата лятна ваканция не съм пропускал нито една тренировка, което ми даде възможност за кратко време да усвоя различните техники от няколко различни спорта, които се практикуват в клуба, а това са: Бокс, Кикбокс, Муай Тай, Джудо, Борба и други.


Какво е да си шампион на твоите години?

Реално за по-малко от година успях да се подготвя и да изляза на първото си състезание в гр. Пазарджик, на което станах Балкански шампион, след което ми трябваше малко време, за да го осъзная.


Какво време дневно отделяш за тренировки?

Тренирам всеки делничен ден в залата, като зависи от етапа, в който съм, понякога и събота, и в неделя. Когато съм в подготвителна фаза, имам и двуразови тренировки.


Как определяш своите треньори и отношенията си с тях?

Отношенията с треньорите ми са много добри. Асен Асенов е човекът, който ме е научил на повечето от нещата, които мога, и според мен, е един истински шампион и професионалист. Ивайло Русинов също отделя доста внимание при подготовката ми и не само. Това са хората, които забелязаха таланта в мен, и за по-малко от година успяха да ме изведат на големи турнири, където участвах.


Разкажи ни за твоите отличия и трофеи?

До момента имам 5 златни медала. Балканки шампион съм по ММА 2015 и 2016, Републикански шампион по ММА 2016 и Републикански шампион 2015 и 2016 по Муай Тай .


Има трофей, който е най-ценен за теб?

Всички медали са ми ценни, но може би най-вече за мен това е златният медал, с който станах Републикански шампион по ММА, когато взех квота и станах част от националния отбор на България на Балканското първенство в Турция.


Освен титулуван шампион, способен да тръшне и най-силния противник буквално за половин минута, ти си и ученик. Как съвместяваш двете дейности?

Ежедневието ми е като на всяко дете на моите години. Всеки ден ходя на училище в Козма Тричков и след училище обикновено бързам за тренировка.


Имаш ли си спортен идол, от когото черпиш вдъхновение?

Доста са моите идоли, от които черпя вдъхновение. Следя всички големи световни и европейски турнири, сред които гледам и своите идоли. Едни от големите идоли в ММА са Станислав Недков Стъки, Благой Иванов - Багата, Георги Валентинов и други. В Кикбокса са Деян Топалски, Александър Петров - Сашо и много други.


Коя титла най-много искаш да спечелиш?

Още е много рано да се целя за най-голямата титла, която искам да спечеля. За момента се целя в Европейската титла по ММА, тъй като другата година ще имам възможност да се боря за квота за Европейското по ММА. Естествено, след като навърша 18 години, ще мога да се явявам и на Световни първенства с Националните отбори по ММА и Муай Тай. Иначе най-голямата ми мечта е да имам късмета да играя в UFC -най-голямата ММА верига.


Какво предстои занапред?

Предстои ми летен лагер на морето с националния отбор по ММА и в края на лагера ще има турнир, на който се надявам отново да се представя отлично. В края на септември започва поредица от турнири от календарите на Българската федерация по ММА и Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

 

Едно интервю специално за zovnews.com.

Последни новини

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

ПРОТОКОЛ Държавно първенство по ММА, 11-12.09.2020г., гр. Ямбол Класиране във всички възрастови групи и отборно класиране Кадетки 48.000 кг 1.Стефани Петрова (ММА Варна) Кадетки 52.000 1.Йована Йованич (ММА Шумен) Девойки 47.600 1.Мирослава Димитрова…

Наредба за Държавно първенство

Наредба за Държавно първенство

Наредба за провеждане на Държавно първенство по ММА всички възрастови групи 11-12.09.2020г., гр. Ямбол   С наредбата може да се запознаете тук

Закон за физическото възпитание и спорта

Закон за физическото възпитание и спорта

Уважаеми колеги, От тук може да свалите ЗАКОН за физическото възпитание и спорта Обн. ДВ, бр. 86, от дата 18.10.2018 г.

Противоепидемични правила на БФ ММА

Противоепидемични правила на БФ ММА

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ММА ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ И СЪСТЕЗАТЕЛЕН ПРОЦЕС   I Основни положения С оглед сложната и динамична обстановка покрай инфекцията с COVID-19 и усилията, които…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45