Новини

Неделя, 12 Юни 2016

Нямаме състезател, участвал в криминални инциденти, отсече Станислав Недков-Стъки

Нямаме състезател, участвал в криминални инциденти, отсече Станислав Недков-Стъки


Българската федерация по ММА възпитава децата ни да бъдат в услуга на обществото, а не обратното, категоричен е той пред Bulgaria ON AIR

 
В Българската федерация по ММА няма картотекиран състезател, който да е участник в битови или криминални инциденти в последните няколко години, категоричен е Станислав Недков - Стъки. "Спортът освен здраве е и дисциплина и увереност. Един обучен човек, който е уверен в своите възможности, няма нужда да показва своята сила извън тренировачната зала", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

 

"ММА влезе в България през 2005 година. През това време този спорт претърпя голямо развитие в нашата страна", посочи шефът на федерацията по ММА.

"Може да се каже, че през повечето време спортът беше в сивия сектор - организираха се състезания, които не бяха признати от държавата, не бяха контролирани и се вършеха разни безобразия. От две години правителството призна нашия спорт, получихме лиценз от Министерството на спорта и това даде възможност да се вкара контрол, да се спрат дори и криминалните практики, които съпътстваха организирането на ММА събития", поясни той в студиото на Кузман Илиев.

 

"Една от ролите на Българската федерация по ММА е да възпитаваме нашите деца да бъдат в услуга на обществото, а не обратното", каза Стъки. "Имаме много талантливи деца, които са много качествени и заслужават да им се обърне внимание. Аз вярвам, че успехите на българския ММА тепърва предстоят и тези деца ще ни радват с големи успехи."

 

Станислав Недков съобщи, че само след три седмици българският национален отбор по ММА ще пътува за Лас Вегас за участие в световно първенство.

 

"Това ще бъде второто такова първенство, на което българският национален отбор по ММА ще участва. Миналата година имаме един сребърен медал, а тази година за първи път ще имаме и жена на световно първенство", извести шефът на федерацията по ММА. 

 

По отношение на бързото развитие на спорта ММА, Недков каза, че в много страни е наравно с футбола и дори го изпреварва по гледаемост и интерес. По думите му причината е физическият сблъсък, най-близък до реална бойна ситуация.

 

За смъртта на прочутия боксьор Мохамед Али, Станислав Недков коментира, че той е "обществено ангажиран човек, с доста силна позиция, уникален спортист, който ще остане спортна икона десетилетия напред".

Последни новини

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

Протокол - класиране от Държавно първенство 11-12.09.2020г.

ПРОТОКОЛ Държавно първенство по ММА, 11-12.09.2020г., гр. Ямбол Класиране във всички възрастови групи и отборно класиране Кадетки 48.000 кг 1.Стефани Петрова (ММА Варна) Кадетки 52.000 1.Йована Йованич (ММА Шумен) Девойки 47.600 1.Мирослава Димитрова…

Наредба за Държавно първенство

Наредба за Държавно първенство

Наредба за провеждане на Държавно първенство по ММА всички възрастови групи 11-12.09.2020г., гр. Ямбол   С наредбата може да се запознаете тук

Закон за физическото възпитание и спорта

Закон за физическото възпитание и спорта

Уважаеми колеги, От тук може да свалите ЗАКОН за физическото възпитание и спорта Обн. ДВ, бр. 86, от дата 18.10.2018 г.

Противоепидемични правила на БФ ММА

Противоепидемични правила на БФ ММА

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ММА ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ И СЪСТЕЗАТЕЛЕН ПРОЦЕС   I Основни положения С оглед сложната и динамична обстановка покрай инфекцията с COVID-19 и усилията, които…

A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class CI_Loader could not be converted to string

Filename: news/item_tpl.php

Line Number: 45